A tokról
DVD videókhoz, kereskedelmi forgalomba szánt anyagokhoz a legnépszerűbb tokunk. A hagyományos fekete színű tokok mellett, érdemes az átlátszó színűt is figyelembe venni, amibe kétoldalas borítólapot is ellehet helyezni, így a kinyitáskor belülről is nyomtatottnak tűnik a tok. Ráadásul az átlátszó anyagú tokok minősége sokkal magasabb mint a fekete társának.

Változatai, paraméterei
Vastagsága: A 14mm-es DVD tok a hagyományos tokot jelöli, ilyennel találkozhat a legtöbbet. A 7mm vastag változata pedig a vékony vagy “slim” tok. Minőségben, tartásban és árban sincs különbség közöttük.

Fekete tokok: Matt, fekete színű tokok, a borítólap fogja meghatározni megjelenésüket. Belülre elhelyezhető egy kis füzetecske.

Átlátszó tokok: Teljesen átlátszó műanyagból készül, érdemes a borítólap belső oldalát is megnyomtatni, így szétnyitáskor nagyon megnyerő képet mutat az anyagról. Kiváló minőségű alapanyagból készül, teljesen szagmentes és kiváló minőségű.

Multi tokok: Több lemez tárolására alkalmas DVD tokot is választhat, mint például a 2, 3, 4, és 6 lemezes DVD tokot. Arra figyeljen a tervezésnél, hogy ezek gerincvastagsága egyedi. A két lemezes tokból fekete és átlátszó változat is elérhető.

Borítólapról érdemes tudni
Borító lapot úgy érdemes tervezni, hogy csillogó, fényes fólia mögé kerül, ami eleve megadja a grafika hangulatát. Átlátszó tokban a belső oldal kissé tompábban látszik majd.

DVD tok típusok

  • Normál DVD tok
  • Vékony DVD tok
  • Átlátszó DVD tok
  • Multi tok