A tokról
Audio anyagok klasszikus csomagolása. A CD toknak két alapvető változata létezik a fekete és az átlátszó tálcával ellátott tok. Fontos, hogy míg az átlátszó tálcás tokba nem feltétlen szükséges borítót és hátlapot rakni addig a fekete tálcás változat csúnyán mutat ezek nélkül. Minőségben nincs különbség a változatok között.

Változatai, paraméterei
Átlátszó tálcás: Hagyományos CD tok, a benne lévő tálca teljesen áttetsző műanyag, így a CD mögé érdemes egy látványos a CD-n lévő grafikával passzoló dizájnt tervezni. Nagyon látványos és prémium kiadványokat lehet vele készíteni.

Fekete tálcás: Hagyományos tokokból az egyszerűbb és emiatt olcsóbb változat. A tálca mögötti területet nem kell nyomtatni ez jelentősen csökkenti a költségeket, de el kell fogadni, hogy a fekete alapszín megadja a tok hangulatát. De ez a tulajdonsága erőssége is a sötét alapszíneket kedvelőknek. Ugyan olyan jó minőségű műanyagból készül mint az átlátszó társa, tehát egy kis kreativitással prémium termékké varázsolható a CD tok.

Vékony CD tok: Végtelenül egyszerű CD tok. Hátlap gyártására egyáltalán nem kell költeni, ez drasztikusan csökkenti a kivitelezési költségét és akkor sem lesz hiányérzete ha borítólapnak is csak valami egyszerű, 1 vagy 2 oldalas lapot választ. Vékony kivitelű vagyis a gerincvastagsága fele a hagyományos tokokénak, ezért helytakarékos megoldás, ha nagy tételben kell raktározni, mozgatni.

Multi tokok: Több lemez tárolására alkalmas CD tokot is választhat, mint például a 2, 4, és 6 lemezes CD tokot. Ezek teljesen egyedi méretben és kivitelben készülnek, ha ilyenben gondolkodik mindenképpen vegye fel a kapcsolatot velünk.

Borítólapról érdemes tudni
Nagyon sok variánsa létezik. Céges ügyfeleink kedvelt borító kivitele az egyetlen lapból álló és csak a külső oldalon nyomtatott borítólapok. Ezek általában valamilyen nem zenei terméket tartalmaznak, ezért praktikusan egyszerű csomagolást készítenek hozzájuk.
A zenészek körében elengedhetetlen, hogy a kreatív munkájukat egy hasonlóan kreatív és magas minőségű tokban adják át. Ezért is szokták választani a bonyolultabb, de látványosabb kivitelű tokokat és borítókat, mint a két lapos, két oldalas változatot, ez a klasszikus ketté hajtható borító füzet. Ebben már van tér a grafika kibontakoztatására is.

CD tok típusok

  • CD tok átlátszó tálcával
  • CD tok fekete tálcával
  • Vékony CD tok